/WAT DOET URBAN WOLF
WAT DOET URBAN WOLF2019-10-23T20:35:51+02:00

Het eerste levensproject van Urban Wolf is een klimclub voor personen met een verslavingsachtergrond en -problematiek. Onze klimclub organiseert minstens één keer per week een activiteit in klimzalen in Antwerpen en daarbuiten. Zowel sportklimmen (met touw) als boulderen (korte routes met een valmat als bescherming) worden opgenomen in het programma. Andere activiteiten die kunnen bijdragen tot een verhoogde motivatie voor het klimmen, kunnen geïntegreerd worden. Activiteiten worden binnen en buiten georganiseerd.

Klimmen vraagt doorzettingsvermogen en een probleemoplossende ingesteldheid die ervoor zorgt dat je zowel fysiek als mentaal boven geraakt. Het is een sport die je elke keer weer nog meer uitdaagt: een andere (moeilijkere) route, een oplossing voor een beweging waar je niet door geraakt, die kleine greep waar je bijna afvalt maar toch net niet.

Klimmen is zo uniek omdat het een delicaat evenwicht vraagt tussen het fysieke (kracht, lenigheid) en het mentale (overwinnen van angst, vertrouwen in jezelf en de ander, focus). Er zijn velen die geloven dat klimmen, na een tijdje zelfs een spiegel wordt van jezelf en hoe je in het leven staat.

Klimmers delen hun passie graag met elkaar en die gemeenschappelijke passie verbindt mensen, ongeacht de sociale achtergrond, studieniveau, professionele positie, afkomst of religie. De sport overstijgt alle mogelijk hindernissen voor sociaal contact.

Het is daarboven een sport die zowel binnen als buiten kan beoefend worden. De helende kracht van het samen – zijn en de natuur vervolledigen deze discipline.
In deze fase van het project wordt er voornamelijk indoor geklommen. Gaandeweg organiseren we met de ‘wolven’ ook buitenklimdagen en weekends en bekijken we klim- en touwtechniekcursussen voor wie hier verder in wil groeien.
In de klimclub focussen we niet op WIJ-ZIJ. Tijdens de activiteiten is er (behalve technische ondersteuning) geen zichtbaar onderscheid tussen begeleiders, vrijwilligers en de ‘doelgroep’. De Urban Wolfs worden mee betrokken bij het verloop van de klimclub en bij fundraising activiteiten die het voorbestaan van de club garanderen. We willen af van de etiketten en het stigma en net mee opgaan in de diverse mix van klimmers waar achtergrond of geschiedenis van geen tel is.

En meer..
Urban Wolf is volop in ontwikkeling en staat open om haar werking verder uit te breiden binnen de bestaande visie. Organisaties kunnen steeds contact opnemen voor een aanbod op maat.